Лека диета за 7 дни вкъщи или на работа

Лек хранителен режим за 7 дни (една седмица)

С идването на пролетта сме по-склонни да прибягваме към диети и понякога диетата на която се подлагаме вместо да ни вкара в желаната форма може да ни донесе хранителни дефицити. Затова предлагам 7 дневна балансирана диета, която може да повтаряте след почивка от 1-2 седмици докато постигнете желаните резултати.

Първият и последният ден са разтоварващи-п

риемат се неограничено количество от един вид плодове или зеленчуци. Една-две кофички обезмаслено кисело мляко и се изпиват поне два литра вода или слаб билков чай. А през останалите 5 дни менюто е следното:
Закуска: Чай или кафе без захар, 1 сварено яйце, 300 мл. доматен сок, който може да бъде заменен с един домат или друг зеленчук по избор и 1 филия пълнозърнест хляб.
Обяд: Около 200 гр. салата според сезона и същото количество телешка или пилешка пържола без кожа според сезона.
Вечеря: Около 200 гр. салата според сезона и омлет от 2 яйца с извара, 200 мл. натурален сок или фреш без захар

А ето и още 5 хитринки, за сваляне на килограми

Скачана на въже-15 мин. скачане на въже на ден свалят 1 килограм седмично. Три пъти на седмица скачане по 5 мин. на ден се равняват на двуседмична диета с 1500 калории дневно или дори на 4 часа джогинг. Ако имате проблем със ставите можете да скачате на трамплин или батут.

Дъвчене на дъвка - Изследване показва, че дъвченето на дъвка може да увеличи обмяната на вещества с до 19%. Изчислено е, че месечно така можете да свалите до половин килограм без диета. След ядене дъвчете по 10 мин дъвка без захар, което е полезно и за зъбите.

Кафето Еспресо - Кофеинът увеличава изгарянето на мазнините с до 30%. Причината-телесната температура се повишава, така че в следващите 3 часа се изгарят калории.

Джинджифил - Етеричните му масла повишават телесната температура и по този начин активират изразходването на енергия. Изгарянето на мазнините се ускорява с до 25% и то за много дълго време. Три пъти дневно по една чаша чай от джинджифил след ядене прави чудеса.

Силата на кресона - Всяка втора диета се проваля заради пристъпите на глад. Затова по-добре слагайте по една шепа кресон върху салатата или сандвича. Съдържащият се в него хром усилва чувството на ситост и повишава изгарянето на мазнините в мускулите с невероятните до 400%

Популярни публикации от този блог

Японска диета за трайно отслабване от вкъщи

Диетата и водата