Диета против целулит онлайн и отслабване вкъщи

Диета и хранителен режим против появата на целулит

Има много причини за появата на целулита и в борбата с появата му трябва да открием причините специфични за нашето тяло. Ето някои от тях, а вие трябва да определите коя е вашата: целулит от прекомерно задържане на вода, целулит от прекалена употреба на мазнини и целулит от прекаляване със захар.

Прекалено задържане на вода

Типичното за този вид целулит е, че е разположен по бедрата и дупето, съпроводен е с много кръвоносни съдове и стрии в същата част на тялото, този вид целулит се появява първоначално преди другите. Типично за тялото на жената е да съхранява излишната вода поради хормонални проблеми и разширени вени. Начин за борба с този проблем е намаляване на консумацията на храна, която може да доведе до по-съхраняване на вода. Тези храни включват сол, мляко, казеин (протеин). За да се коригира този проблем започнете да консумирате повече видове храни, които съдържат витамини Е, С, К, и Р.

диета против целулит

Диета и начин на промяна



Най-добрият начин да промените диетата си, за да отговаря на тези критерии ще бъде да се консумират много видове зеленчуци. Зеленчуци, които най-силно се препоръчва са: чушки, зеле и домати. Други хранителни продукти подходящи за диетата са зърнени кълнове, бобови растения, див ориз и различни плодове или ядки. Ако плодовете и зеленчуците са скъпи във вашия район, или просто трябва да бъдете хищник, помислете да ядат риба като сьомга. Можете също така да консумирате миди, телешко месо и яйца. Все пак, трябва драстично да намали консумацията на сол, свинско месо, сирене, кисело мляко, извара, кашкавал и каквато и да е храна с високо ниво на скорбяла. Това също предполага намаляване на консумацията на пълномаслено мляко, колбаси, пушените храни, червено месо, бял хляб, сладкиши и пържените храни. Полу-приготвена храна също може да бъде само по повод.

Прекалена употреба на мазнини

Специфичното за този вид целулит е, че се натрупва главно по задните части, появява се ако никога не сте били много слаби и кльощави, последствие е от йо-йо ефекта при диетите,при него се чувства напрежение в краката вечер, появил се е преди повече от 5 години, обичате солената храна и вечерното хранене.

Диета и калории

Най-добрият начин за борба със съхранението на мазнини е да се намалят калориите и да се упражнявате повече. Направете това, като същевременно поддържате здравословна и богата на хранителни вещества диета. Намаляване на мазните храни като масло е също толкова важно. Опитайте се да ядете по-свежа храна, която може да е сурова, като плодове и зеленчуци. Високо протеиновите диети, които нямат излишни мазнини са добри. Риба, някои видове месо и яйца са добри за това. Бяло месо, без мазнини, зайци и риба тон или сардини са добър избор. В малки количества това е добра идея да се консумира извара и кисело мляко. Въпреки това, трябва строго ограничаване на животински мазнини или масло. Ограничаване на потреблението на хранителни продукти, като овнешко, говеждо месо, сирене, бял хляб и сладкиши.

Прекалена употреба на захар

захарен целулит
Типичното за него е, че е разположен по бедрата, задните части и корема, той е типичен за жените от семейството ви, появява се ако бавно покачвате тегло,появил се е между една и пет години, консумирате много мазни, солени и сладки храни, често се будите за да се храните вечер, не спортувате, ядете повече от колкото се нуждаете когато сте изморени.

Диетата и хранителните продукти

Хранителни продукти, в които добавят захар са очевидните виновници. Въпреки това, дори здравословни храни като кисело мляко и плодове, използвани след 6 часа вечерта може да бъде проблематично. Ограничете консумацията на картофи, царевица, растително масло, сладолед, и плодови напитки. Увеличете консумацията на яйца, бяла риба, спанак и източници на храна, натоварени с антиоксиданти. Витамини Е и С трябва да бъдат в голямо количество при вашата диета. Хранителни вещества, каротин, селен и цинк също са полезни за борбата с разпространението на целулита или растеж.

Популярни публикации от този блог

Японска диета за трайно отслабване от вкъщи

Лека диета за 7 дни вкъщи или на работа

Диетата и водата